søndag 6. mars 2011

Respekt


 Søndag er høytidsdag i Swaziland. Veldig mange går i kirken, og på søndag morgen ser du folk går med Bibelen under arma. Vi går nå jevnt på den engelske gudstjenesten i Zakhele pinsemenighet. Det er en levende, varm og glad menighet med mange aktive og hengitte medlemmer. Og de forkynner evangeliet om Jesus.

Zakheles gamle pastor, Andreas Msibi, var han som grunnla manigheten. Han har forresten startet mange menigheter i Swaziland, ved først å sette opp telt og ha teltmøter. Når en del var blitt frelst, fikk han en av de yngre predikantene til å være pastor, lære opp folk og bygge kirkelokale. Selv støttet han opp om de yngre. Msibi satte også i gang bygging av nytt, stort kirkelokale i Zakhele. Den er ferdig, den er kjempestor og full på to gudstjenester på søndag morgen,- kl 9 og kl 11.

Nå er Msibi gammel, og han husker ikke så godt. Han kan ikke forkynne eller lede menigheten lenger. Men hver søndag kommer han til kirken. Han sitte på første benk, -velstelt og fin. Når folk omtaler ham, er det med respekt og varme. "Han er vår pastor." Og når de snakker med ham og hilser på ham, er det med like stor respekt og kjærlighet.  



Babe Andreas Msibi i Zakhele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar