fredag 25. mars 2011

Back in buisness

Etter en drøy uke i Norge med besøk hos familien, menigheten, Tomasskolen og noen venner, er vi tilbake i Swaziland. Det var kjempetrivelig å være hjemme, og nå er det godt å være her. Swaziland er et herlig land.
To av barnehageavdelingene har undervisning og leik i skyggen under et tre.

Lærer Demba og jentene
 Mens vi var borte har vi fått noen hyggelige tilbakemeldinger. Først hadde vi åpen dag på skolen. Det er en form for konferansetimer. Vi setter av et tidsrom der foreldrene kan komme, og så går de fra lærer til lærer. Det var bare to lærere der (vi er jo bare tre, og jeg var i Norge). De ga tilbakemelding til foreldrene om hver enkelt elev i fagene engelsk, matematikk og siswati og forklarte hva forleldrene kan gjøre for å hjelpe sitt barn. Lærerne fikk positive tilbakemeldinger fra fornøyde foreldre. De syntes barna hadde hatt stor framgang, og de kunne fortelle at barna gleder seg til å gå på skolen.

Nonhlanhla er siswatilæreren på skolen. Hun er opprinnelig førskolelærer, og tar nå lærerutdanning. Praksisen har hun hos oss. Nå har hun hatt påhør av lærere fra lærerskolen. De besøkende var fulle av lovord, - over Nonhlanhlas undervisning og gode tone med elevene, at elevene våre allerede hadde begynt å lese og at det var så god atmosfære. " Og vi forstår det slik at dere ikke bruker fysisk avstraffelse? Tenk at elevene er så oppmerksomme og arbeidssomme uten."

Ministry of Education har også vært på befaring på det nye anlegget. De så at noe manglet og skulle gjøre noe med det. Kanskje ser vi en liten bevegelse. Vi får fortsette med bønn og arbeid, slik at vi snart får innta nye lokaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar