tirsdag 26. april 2011

Mosambik

I Maputo kryr det av slike butikker ute på gata. Hver kveld blir sakene ryddet bort og tatt fram igjen neste morgen. Mye arbeid.
 Mosambik er et spennende land med stor fattigdom og store utfordringer, men også med stor optimisme og tro på framtida. Landet var sønderslitt etter frigjøringskrigen og borgerkrigen. Men nå er det fred, og folket er i ferd med å byge opp landet.
Mosambik har mange barn, og mange av dem er i en sårbar situsjon pga HIV/AIDS, fattigdom og flytting. Men det er også imponerende å se gleden og engasjementet i disse barna. Den lille jenta foran i rosa ledet i bordbønn før matutdelingen. Alle satt og lukket øynene. Selv sto hun opp midt i flokken. Da hun var ferdig, sa alle i kor: Amen. Det er ikke mye som skal til før det betyr en forskjell i livene til disse ungene.
 I Mosambik bor det 22 millioner. Mange bor på landsbygda. Det er 40% kristne i landet, 20% muslimer og 40% animister. I utkantstrøkene bor det mennesker som ikke har hørt evangeliet en enste gang. Når befolkningen beveger seg bort fra animismen, hvem skal da gi dem noe å tro på?

En enkel Assemblea de Deos (Assemblies of God) - kirke utenfor Xai Xai. I Mosambik er det en del misjonærer fra Brasil. De gjør en fantastisk jobb. Men det er fremdeles store behov, spesielt i nord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar