lørdag 2. april 2011

Dyrene i Afrika 2

Vi så flere impalaflokker, noen med over hundre dyr.
 Vi bor ikke langt fra Krüger-parken, og fredag etter jobb satte vi oss i bilen og dro oppover. Det tok ca tre timer opp til Komatiport med grenseovergang og spising av matpakke underveis. Vi hadde ikke bestilt overnatting, men hadde hørt at det fantes mange overnattingssteder utenfor parken i den lille byen Komatiport. Det første stedet vi sjekket ut, viste seg å være en kjempekoselig plass med rustikke og rene rom, en liten gårdsplass med svømmebasseng og en ute-og inne restaurant, og det var rimelig. Vi fikk en trivelig kveld med god mat og en deilig natts søvn.

Vi dro inn i parken over Crocodile Bridge tidlig neste morgen mens det var kjølig i været og dyrene var ute og spiste. Impala, sebra, gnu, løve elefanter, giraffer, flodhester, villsvin og en mengde fugler. Det finnes parker her i Swaziland hvor man kommer veldig tett innpå dyrene. Men i Krüger er det slike enorme områder, og man blir helt slått over storheten i naturen.

Bare så synd at det tar en liten evighet å laste opp bilder her på senteret, ellers skulle jeg lagt ut mer....


Denne elefanten poserte virkelig for publikum. Han gikk ned til elva, drakk, sprutet vann og lot oss få noen fine bilder

Denne flokken gikk opp og ned av vannet, særlig den lille til venstre sto i ute i vannet.

Vi så flere grupper med giraffer. Fascinerende skapninger.

Vi sto og så på hverandre en god stund. Han så også ganske forundret ut.
  Vi kjørte hjem over en grenseovergang som heter Jeppes Reaf høyt opp i fjellene. Utrolig vakkert med fjell og daler. Godt å komme hjem til Manzini var det og.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar