søndag 15. mai 2011

Besøk i pinsemenigheten Fairview F.E.A.

Det var ca 150 barn på gudstjenesten. de hadde vært på søndagsskolen først.
 I dag var vi invitert til F.E.A. pinsemenigheten i bydelen Fairview. Menigheten har holdt til på en skole, men der var det altfor trangt. Nå har de kjøpt en kirketomt, men det  tar tid å få byggetillatelse. De må også samle inn penger, og mange fundraising-prosjekter er på gang. Gamle og unge er med. Det er giverløfter, ekstragaver, popcornsalg, fundraising dinner osv.

Det ble uholdbart med alle som sto utenfor på skolen, så de kjøpte et telt og 600 stoler. Nå er det for få stoler, og flere må stå. Da de ba de som besøkte kirken for første gang, rekke opp hånda, var det mellom 15 og 20 nye besøkende. Flere kom fram for å overgi seg til Jesus etter møtet.
Menigheten holder gudstjenesten i et telt på den nye kirketomta.
 Bare i Manzini er det 9-10 pinsemenigheter i kirkesamfunnet som ble plantet av norske misjonærer. Flere av dem er på over 1000 medlemmer. Menighetene er nå helt selvstyrte og selvfinansiert. Og F.E..A. er ikke de eneste i byen. det er utrolig mange kirker og kirkesamfunn.
De har kjøpt inn 600 stoler, men fremdelse står folk utenfor. Nå må de kjøpe inn flere.
Kirken i Fairview hadde laget en kjempestilig plakat med tegning av det nye bygget og sitt Mission Statement. Alle kunne se og lese. Det er veldig motiverende, og alle vet hva de driver på med og hvor de vil hen.

Vi spiste lunsj hos gode venner, Winile og familien. Winile har vært student i Norge, og mannen har også vært der på besøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar