søndag 22. mai 2011

Det er artig å lære

Vi sitter ofte i ringen når nytt stoff skal presenteres.
1. klasse elsker skolen. Iveren etter å lære er stor. Når de kommer tidlig om morgenen, tar de fram skrivebøker eller matematikkbøker og begynner å jobbe. Det er fantastisk å se mestringsgleden, og jeg blir stadig imponert over "Teacher Dhemba," som er så flink til å inspirere og undervise og få dem i gang med læringsarbeid.

Noen av jentene er naturlige lovsangsledere. De setter klassen i gang med lovsang om morgenen, med stor frimodighet og naturlighet. Alle blir med og synger. Selv om ikke alle er store sangere, synger man bare i Swaziland.

Fredag var Arve med i klassen og fortalte  en av Æsops fabler, "Gutten som ropte ulv,ulv." Vi har jo hatt om ærlighet, og fortelllingen, enkel som den er, passet godt inn i opplegget. De var rystet over at det gikk an å narre folk på den måten. De mente Arve måtte komme igjen så han kunne fortelle dem flere historier.
Søppelkassen utenfor Zakhele. Her sørger man for å få budskapet ut.
Til uka skal det være kurs om  "The Joy of Mathematics for Children." Anne Nakken fra DMM skal være kursholder. Hun kom på fredag. I dag tok vi henne med i Zakhele FEA kirke. Det var høylydt og entusiastisk, men hun tok det pent. Og de synger fantastisk flott.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar