tirsdag 10. mai 2011

Burundis førstedame

Elefant bakfra på vei ut i bushen.
 Kameraet mitt har gått i stykker, så nå blir det tilfeldige bilder som alllerede ligger inne på PCen på bloggen min. Altså: ingen sammenheng mellom bilde og tekst.
Søndag var det morsdag her, og det er en stor sak. Gudstjenesten i I.T. var viet mødrene. Det som var veldig spennende, var at kona til presidenten i Burundi, Denise, talte på gudstjenesten. Hun er pastor og elsket å forkynne. Det var en preken, så jordnær, så ekte og så enkel. Hun snakket om hvordan hun utførte sin morsgjerning. De hadde noen barn selv og hadde adoptert flere foreldreløse barn. Hun lære alle å be, hun samtalte mye med dem og gå alle ansvar. Hun ber mye selv også, for familien og landet.
Hun fortalte at hun så at også far måtte være med i de viktige samtalene med barna. Det er ikke alltid slik her. Ofte er far fraværende og mor og barn er sammen.

Familien har noen gårder og mye av overskuddet i matproduksjonen går til foreldreløse barn. På slutten av møtet bar hun for Swaziland,- en djerv bønn om gode ledere som vil følge Guds ord.

Det var litt av ei dame, ydmyk og sterk, enkel i klesstil og hårfrisyre.

Barn på en av kirkeskolene i Maputo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar