lørdag 14. mai 2011

Månedens karaktertrekk,- ærlighet

Lærermøter
Et av områdene vi har satset på er lærermøter. På skolen er vi ikke mange. det er Regina Dhemba som er 1.-klasselærer, Nonhlanhla Dlamini, som er siswatilærer, S'lungile som leder senteret og meg. Her får vi tatt opp løpende saker som foreldremøter, fridager  og behov for undervisningsmateriell. Men også grunnleggende spørsmål som hva slags skole vi skal være. Vi har f. eks ikke inntaksprøve til 1. klasse, moe mange private skoler har. Man kan dermed sikre seg flinke elever og kan på den måten få et godt rykte som en skole med gode resultater. Vi vil ta imot de elvene vi får, og gi alle en sjanse.  Det er skolens input som teller.

Ett av områdene vi jobber ned er karakterbygging. Hvilke verdier vil vi at barnehagebarna og skoleelevene skal få med seg?
Lek er viktig i 1. klasse.

Og det er interessant å lære nye ting.
Karakterbygging
Både på barnehagen og skolen jobber vi med karakterbygging og har månedens karaktertrekk. Vi forbereder temaet på lærermøtene, finner fortellinger og aktiviteter og jobber deretter med temaet sammen med elevene. Vi forteller både hverdagshistorier og bibelfortellinger. I mai har hatt mange spennende historier og samtaler om ærlighet, om tyveri og oppgjør, om fristelser og det å ta ansvar. Og vi har hatt noen herlige rollespill om ærlighet i 1. klasse. Elevene her elsker skuespill. Frivillige står i kø for å få en rolle.

Vårt mål er å bygge karakter gjennom arbeidet vi gjør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar