lørdag 7. mai 2011

Kvinnefrokost


Flora leder kvinnearbeidet i International Tabernacle.
I dag var jeg på kvinnefrokost med damene i International Tabernacle. Forrige periode i Swaziland var jeg med på bønnemøte med damene der en hver tirsdag. Nå møttes vi til god frokost, taler og bønn. En kvinnelig pastor fra Assemblies of God hadde et bibelstudium om kvinner i tjeneste,- oppbyggelig, utfordrende, oppmuntrende.

Men så var det innlegg om ekteskapet. Huff. Kvinnene skal være underdannige, tjene mannen, lage maten, være pene, søte, ikke spørre hvor han har vært hvis han kommer sent hjem. Men hvis hun lykkes i bare 80% av alt dette, kan mannen benytte seg av de 20% og gå ut og finne en annen. Og det blir i grunnen kvinnens skyld.

Det er så mang flotte swazi damer, men mennene her slipper unna med alt for mye tull, og dessverre er det en del kvinner som støtter opp under dette misforholdet.

Evy sier: "Nei, jeg orker ikke disse kvinnemøtene. Alltid greier de å få tak i en taler som bygger opp om det tradisjonelle kvinnesynet." Ikke alle tenker slik som taleren ovenfor. Flora vet jeg er mer reflektert. Heldigvis har de yngre kvinnene en annen oppfatning. De godtar ikke alt. Men nå får vi noen interessante diskusjoner framover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar