tirsdag 22. februar 2011

Bibelskole på Helemisi

Disse karene kom tidlig til bibelskolen og koser seg ute.
F.E.A. har en bibelelskole på New Haven, men i de senrer år har elevtallet der gått kraftig ned. Det er vel nærmest krise, for det er en internatskole, og da må det være et visst antall studenter for at det skal gå rundt.

Men i de siste årene har de startet ettermiddagsbibelskole på Helemisi. To kvelder i uken kommer en god del studenter, både unge og voksne for å studere Guds ord. Det fungerer veldig fint. Manzini er jo en stor by, sentralt i landet, så det går an å komme fra byen og fra omkringliggende steder.

En av lærerne er Douglas Khumalo. Han har plantet menigheten på Helemisi, og han underviser i kristendom på førskolelærerutdanningen. Han har studert teologi pr korrespondanse og har tatt en grad og er nå i ferd med å ta en master. Folk her er både kunnskapshungrige og villige til å ofre noe for å komme inn i Guds ord. Jeg blir ofte grepet av hvor mye tid mange er villig til å bruke på menigheten og guds rike.

Da en av patorfruene sa at de hadde bønn og faste flere dager pr mnd, ga jeg uttrykk for at det var imponerende. Hennes kommentar var: "You know, the Devil is active, so we cannot be sleeping on the other side." Folk her har ihvertfall forstått at vi ikke kjemper mot kjøtt og blod, men at vi står i en åndelig kamp.


 
Douglas Khumalo pastor og lærer på bibelskolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar