mandag 7. februar 2011

Gammelt og nytt side om side

Sangomaens hytte. Ulike urter til å helbrede sykdommer med vokser utenfor. 
Swaziland er et land med motsetninger. Her får du kjøpt alt av moderne utstyr. Her bygges det nye, flotte hus. De som har penger kjører rundt i flotte biler. Samtidig lever folketroen. Folk går til Sangomaen / tradisjonell helbreder for å få hjelp med sykdommer, forfremmelse på jobben eller bli kvitt plagsomme personer. Sangomarn bruker urter til å helbrede, men også dyrebein, eller i verste fall organer fra mennesker. Til det siste må sies at dette er ulovlig og straffbart, men hvis troen er der,...
       Inni en tradisjonell hytte. En calabash henger på veggen.
De tradisjonelle hyttene er vakre. De er bygd med et reisverk av tre, og dekket med gress, hodt sammen av flettet hamp. De er varme om vinteren og svale når det er varmt. Mange har en slik hytte på gårdsplassen , selv når de har bygd et moderne hus.
Trommer er det tradisjonelle instrumentet. Det er avansert tromming og flotte rytmer. Trommer er også et viktig instrument i kirken, menmange bruker moderne trommesett. De matcher ikke de tradisjonelle etter min smak, men også på det området har vi gått inn i moderne tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar