søndag 6. februar 2011

Søndag ettermiddag grillparty

Studentene fra Dronning Maud som har praksis i barnehgen på Helemisi
Etter kirketid var vi invitert til S'lungile og Abatle (uttales med samme lyd som i trøndersk "tatlat") på grilling. Her gjelder prinsippet jo flere dess bedre. de fire norske studentene, Arve og jeg, Evy og Thwalas utvidede familie med tre egne barn, datteren til en søster som bor i huset og ei jente fra landsbyen som også bor der, en arbeidsledig forkynner som bor hos dem inntil videre.
Arve og Abatle i prat på terassen
Abatle er en mester ril å grille. Når .griller, er det ikke små mender kjøtt som går med,-oksekjøtt, svinekjøtt, kylling og Boerwurst. Abatle er litt norsk, han er vokst opp på New Haven med flere generasjoner norske misjonærer. Han har lekt med ungene, klipt gresset og gjort tjenester og spist med familiene. Han virker litt norsk... Han jobber nå som bibliotekar på universitetet i Swaziland, men han er først og fremst en likandes kar.
Her er utsikten fra tereassen til Slungile og Abatle. En grill på siste verset i midten, hønene og bikkja vandrer omkring, vi sitter i timer og spiser, prater, og nyter søndagen. Så godt vi har det!

1 kommentar:

  1. Herlig:D skulle gjerne vært på et lite swazigrillparty selv:)

    SvarSlett