lørdag 19. februar 2011

Ntsetselelo

Ntsetselelo har alltid mye å fortelle.
 I dag fikk vi besøk av Ntsetselelo Dlamini. Hun var naboen vår på Helemisi da vi bodde i Swaziland for ca13 år siden. Hun var ofte innom oss da vi bodde her, og hun var den personen som ga oss den beste innføringen i Swazi kultur. Hun er full av historier fra før og nå. Hun har gått bibelskole og har i tillegg til lærerjobben vart pastor i flere menigheter. Nå har hun tatt over på en utpost som lå litt nede, og nå er det fullt på møtene, og de har planer om å bygge nytt kirkebygg.

Ntsetselelo har to døtre. De fikk hun før hun ble frelst med to forskjellige fedre. Hun har ikke vært gift med noen av dem. Døtrene er vokst opp i hjemmet til fedrene, barn tilhører faren her.  Likevel har hun vært  i stand til å bevare en god relasjon til døtrene som nå er voksne og i jobb.

Ntsetselelo har måttet ta økonomisk ansvar for moren som er enke og barna til broren som ikke tok hånd om barna sine og som nå er død. Hun har betalt skolegang for dem, bygd et nytt hus til moren og brorens barn, støttet dem når de trengte lege osv.

Hun har ikke hatt mye anledning til å spare til seg selv. Men hun har kjøpt seg et hjem, og hun jobber hardt. Guguletho, den ene datteren er lege og jobber for tiden i Canada. Da hun skulle dra dit, lot hun moren få bilen sin, en stilig BMW. Det er så herlig å se denne dama som har gitt så mye til andre kjøre rundt i den flotte bilen!. Men hun er mest opptatt av menigheten og at ungdommene der skal bli grunnfestet i Guds ord. Og hun er veldig takknemlig for at det går bra med jentene hennes.
Ntsetselelo poserer foran bilen på oppfordring fra meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar